Blog
Adwords întrebări-răspunsuri

De ce numărul de solicitări nu crește proporțional cu creșterea bugetului.

Unul dintre cele mai comune mituri cu care ne confruntăm este că, dacă se dublează bugetul, rezultatele vor crește proporțional — vor fi de două ori mai multe solicitări, vânzări, clienți.

Din păcate, acest lucru nu funcționează așa. Creșterea bugetului în publicitatea contextuală trebuie să fie asociată cu scalarea corectă a publicității. Scalarea corectă a publicității presupune lucrul cu țintiri eficiente, anunțuri, testări constante și căutarea de noi soluții pentru promovare.

Se poate analiza lista de cuvinte cheie ale campaniilor și lăsa doar frazele care oferă cel mai mare coeficient de conversie, cu un CPA (cost per acțiune) scăzut și cu un potențial suficient de trafic. Se poate lansa țintire pe audiențe similare. Se pot încerca diferite creativități, alegându-le pe cele care funcționează cel mai bine și scalându-le.

Ce trebuie să faceți înainte de a începe scalarea oricărei campanii pentru a crește bugetul într-un mod corect?

Campaniile publicitare de succes necesită scalare — este un proces important în optimizare. Mărind bugetul unei campanii care funcționează bine, este posibil să se mărească acoperirea, ceea ce va conduce la creșterea traficului și conversiilor.

De multe ori, se întâmplă următoarea situație: campania funcționează eficient, dar afișările sunt întrerupte din cauza limitării bugetului zilnic sau săptămânal. În acest caz, este de asemenea util și necesar să se mărească bugetul din cauza riscului de a pierde o parte din traficul țintă și conversii. Dar clientul trebuie să înțeleagă că, atunci când planifică să scaleze campaniile publicitare de succes, nu trebuie să se aștepte la o creștere proporțională a solicitărilor, deoarece întotdeauna există un moment în care creșterea bugetului nu mai influențează numărul de conversii.

Bugetul trebuie mărit treptat, în mai multe etape, încălzind astfel campania, crescând bugetul cu 20/30% în fiecare săptămână sau două, ceea ce va permite algoritmilor sistemului să se învețe și să se adapteze.