Blog
Adwords întrebări-răspunsuri

Pregătirea site-ului pentru promovarea plătită

Reclama merge, dar nu sunt apeluri – adesea, motivul numărului redus de cereri din reclame se află în site-ul către care este direcționat traficul, în pregătirea lui pentru promovarea plătită: site-ul se dovedește a fi neinformativ pentru vizitator, nepregătit special pentru generarea de lead-uri.

Clientul speră întotdeauna la obținerea unui rezultat foarte rapid și stabil din banii investiți în publicitate contextuală. Și în jumătate din cazuri, așteptările clientului nu au fost îndeplinite dintr-un motiv foarte simplu și frecvent – site-ul pur și simplu nu era pregătit să primească trafic pentru a genera comenzi și vânzări.

Se întâmplă ca acest lucru să nu se clarifice imediat, ci după un timp de la lansarea campaniilor publicitare, anunțurilor, în care traficul din reclame corespunde standardelor și rata de respingere este în limite normale. Dar site-ul clientului s-a dovedit a fi neinformativ pentru clienții care intră pe site, citesc despre servicii, vizualizează paginile de produse și pleacă.

Confruntându-se cu o astfel de problemă, agenția pregătește pentru client un raport cu recomandări pentru îmbunătățirea site-ului, oferind opțiuni care pot ajuta la îmbunătățirea situației specifice.

Ce trebuie verificat atunci când pregătești paginile de destinație pentru promovare plătită:

Verificarea site-ului este universală, iar punctele de verificare se aplică site-urilor, indiferent de platforma pe care sunt plasate. Gradul de pregătire al site-ului pentru primirea traficului influențează vânzările mai mult decât oferta comercială din anunț.
  1. Site-ul trebuie să funcționeze stabil, să se încarce rapid și să aibă un certificat SSL instalat.
  2. Nu ar trebui să existe redirecționări de domeniu.
  3. Site-ul nu trebuie să fie sub sancțiuni ale algoritmilor motoarelor de căutare.
  4. Site-ul trebuie să aibă o versiune adaptivă pentru dispozitive mobile.
  5. Pagina de destinație trebuie să fie relevantă pentru interesul și cererea utilizatorului atras.
  6. Site-ul trebuie să fie ușor de utilizat și să aibă o navigare clară. În antetul site-ului trebuie să fie indicate denumirea companiei, logoul, un meniu clar (în versiunea mobilă – meniu tip „hamburger”), iar numărul de telefon trebuie să fie clicabil.
  7. Dacă site-ul este format din mai multe pagini, toate paginile trebuie să aibă același antet (header) și subsol (footer). Dacă în subsol sunt duplicate secțiunile site-ului, datele de contact, iar numărul de telefon și adresa de email sunt clicabile, utilizatorului îi va fi mai ușor să se orienteze.
  8. Titlurile și metatag-urile paginii de destinație trebuie să fie completate corect și să conțină cuvinte-cheie, astfel încât algoritmii motoarelor de căutare să poată clasifica pagina ca fiind una de calitate și relevantă, oferindu-i un scor de calitate mai mare. Calitatea paginii influențează direct licitația pentru afișarea în primele poziții în rezultatele plătite. Anume poziția înaltă în reclamele plătite, atragerea unui trafic mai mare și un CTR bun cresc probabilitatea unei conversii.
  9. Site-ul trebuie să fie conectat la sisteme de analiză web – Google Analytics. Pentru magazinele online trebuie să fie activată funcția de comerț electronic.
  10. Pe ecranul principal la încărcarea site-ului pe computer ar trebui să existe mai multe opțiuni de contact: comandă apel înapoi, buton de trimitere cerere, butoane către mesagerii instant.
  11. Pe site trebuie să fie plasate informații actualizate despre produs, să fie afișate prețuri reale, descrierea produsului să fie completată cu imagini de calitate și text clar și informativ, care să conțină fraze-cheie relevante. Dacă informația despre preț lipsește de pe pagină, vizitatorul o va căuta la concurenți.
  12. Toate formularele de feedback, coșul de cumpărături, contul personal trebuie să fie verificate și să funcționeze corect, iar interacțiunile trebuie urmărite în sistemul de analiză web.
  13. Pagina de contact trebuie să conțină informații actuale și să ofere mai multe opțiuni de contact.
  14. Pentru anumite tipuri de activități, este necesar să fie afișate pe site informații despre licențe, certificate și acte de înregistrare a produselor.
  15. Secțiunile precum „Recomandări”, „Exemple de lucrări”, „Recenzii” pot influența decizia de a comanda un serviciu sau de a cumpăra un produs.